Hirdetés

epilepszia.lap.hu / Gyerekeknél

Gyerekeknél

Dr. Altmann Anna cikke. Epilepszia gyanúja esetén a családorvos a beteget speciális gyermek epilepszia ambulanciára utalja. Kórházi felvételre epilepszia esetén ma már csak ritkán van szükség.

Dr. Szabó Alexandra írása. Az epilepszia rohamszerűen jelentkező, majdnem mindig eszméletvesztéssel járó, kóros agyi izgalmi állapot, amit esetleg egyéb rohamszerű motoros, érző vagy vegetatív jelenségek kísérnek. Földünkön minden kétszázadik ember epilepsziás.

A "nagy rohamok" esetén a gyermek hirtelen eszméletét veszti, valamilyen hangot ad ki, ki szemei elfordulnak, fennakadnak, az egész test megfeszül, majd rángással folytatódik a végtagon, arcon.

Az epilepszia a leggyakoribb idegrendszeri betegség gyermekkorban, gyakorisága 1%.

Ha a rohamok többször jelentkeztek ismert kiváltó ok nékül (magas vércukorszint, magas láz), esélyes az epilepszia kimutatása gyerekednél.

Az epilepszia a köztudatban rettegett, ijesztő betegségként él, ami időnként téves elképzeléseket is kialakít. Mint látni fogjuk, nagyon változatos formái vannak, mind a tünetekben, mind a kiváltó tényezőkben.

Az adó 1 százalék életet menthet. Közös cél a gyermekmentés!

Az epilepsziás beteg esetében a rohamok láz nélkül is kialakulnak, ugyanakkor a legtöbb epilepsziás gyermek rohamait provokálják a lázas betegségek.

Súlyos epilepszia gyermekkorban - ezt kell tudni a kezelésről

Hirdetés
Meghatározás:

Az epilepsziás megbetegedések kétharmada gyermekkorban alakul ki, ezek többsége azonban később megszűnik – a doboz linkjei beszámolnak a témáról illetve kezelési lehetőségekről.

Az epilepsziás megbetegedések kétharmada gyermekkorban alakul ki, ezek többsége azonban később megszűnik – a doboz linkjei beszámolnak a témáról illetve kezelési lehetőségekről.

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Gyerekeknél
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés